Înainte și după Academia Testării – Long Story Short

Înainte și după Academia Testării – Long Story Short

Povestea Simonei, descrisă de ea. Niciun cuvânt din textul original nu a fost rănit în producerea acestui blog post.

Și așa începe…

După 12 ani în Marketing, simțeam nevoia de o schimbare în plan profesional și ideea de a migra spre domeniul IT mă bântuia de ceva timp. Am ales Software Testing deoarece mă consider o persoană creativă și deschisă către a învăța lucruri noi.

Academia Testării mi-a fost recomandată de către o persoană apropiată mie, care lucrează de mulți ani în Software Testing și care cumva m-a împins de la spate să fac pasul acesta.

După două zile de la absolvirea cursului, mă gândeam să aplic pentru un job în domeniu si mi-am adus aminte de un fost coleg care e în testare – lucrasem împreună câțiva ani în aceeași companie, în departamente diferite.

L-am sunat și l-am întrebat dacă are nevoie de un tester. Ne-am întâlnit, i-am povestit ce cunoștinte am dobândit în urma cursului și ce îmi propun să fac în viitor. Am primit un răspuns pozitiv și am semnat contractul în scurt timp.

Am lucrat șase luni ca Software Tester pentru aplicațiile dezvoltate in-house. Acum sunt manager de proiect, lucrez împreună cu doi developeri și avem o mulțime de proiecte interesante în lucru. Cel mai mult îmi place că, pe lângă Software Testing, fac o mulțime de lucruri interesante (implementare software, training utilizatori, crearea manualelor de utilizare a aplicațiilor dezvoltate).

Toate noțiunile învățate la curs – crearea scenariilor de test, testarea, raportarea bug-urilor – sunt aplicate la job. Acum sunt ferm convinsă că alegerea cursului de la Academia Testării a fost cea mai bună.

Distribuie acest articol:

Taguri: Software, Testing, angajare, cariera, curs, dezvoltare

Comentarii

Lasă un comentariu