Ce bine că Alexandra a fost curioasă!

Ce bine că Alexandra a fost curioasă!

Spoiler alert: la finalul post-ului, vei afla că Alexandra s-a angajat în Software Testing. Fără niciun fel de experienţă anterioară în domeniu. Poţi ieşi acum sau poţi citi tot interviul şi să afli cum, când şi de ce.

De ce te-ai îndreptat spre Software Testing?
Am ales să fac Software Testing pentru că sunt o fire analitică. Îmi place să găsesc greşeli şi, mai mult decât atât, îmi place ca lucrurile să meargă bine. Este un domeniu care are legătură cu domeniul pe care l-am studiat şi, în plus, şansele să te plictiseşti şi să te plafonezi sunt mici.

Ce avantaje vezi în domeniu?
Încep cu dezvoltarea tot mai acerba a pieţei de IT în ţara noastră. Apoi, ca să ai un soft bun, trebuie să ai cât mai puţine bug-uri. Şi asta facem noi, le identificăm pe parcursul preocesului de dezvoltare. Mai contează şi faptul că posibilităţile de a evolua sunt ridicate. Poţi pleca uşor de la o companie la alta, în ţară sau în afara ei.

În ce domeniu lucrai înainte?
Am venit la curs direct după ce mi-am dat licenţa. În facultate n-am luat contact cu testarea, ci numai cu programarea, aşa că aveam mare nevoie de cineva care să-mi explice cum stau lucrurile în domeniu. Am reuşit să învăţ în cele 12 şedinţe de curs foarte multe lucruri şi am fost capabilă să-mi găsesc, mai apoi, un job în domeniu.

Cum ai ajuns să susţii interviul?
După ce am mers la un targ de job-uri. Acolo am intrat în contact cu firma la care lucrez acum. Nu a fost primul job la care am aplicat, am fost la mai multe interviuri, deci am avut de unde alege.

Cu cine ai suţinut interviul şi cum a fost?
Primul interviu l-am avut cu şefa departamentului de HR, iar apoi am susţinut un interviu tehnic cu şeful departamentului în care sunt acum. Le-am povestit modul în care lucram în cadrul cursului şi au părut destul de impresionaţi, dat fiind faptul că la câteva zile m-au sunat pentru angajare.
Aici nu am dat niciun test. Au fost însă multe intrebări tehnice, foarte hands-on, din experienţa din facultate şi de la cursul de Iniţiere în Software Testing. Am mers şi la interviuri unde am dat test, unele presupuneau să deţii şi cunoştinţe de baze de date sau testare automată.

Cu ce te ajută cursul de iniţiere?
Mi-am format o imagine de ansamblu a tot ceea ce înseamnă testare. Poţi obţine foarte uşor un job, chiar dacă nu ai experienţă în domeniu, asa cum a fost si cazul meu.

Aplici ceva din lucrurile pe care le-ai învăţat la Academia Testării?
Foarte multe lucruri. Chiar dacă nu mereu se folosesc aceiaşi termeni, tot testare e. E adevărat că aici nu folosesc Jira, dar folosesc tool-uri asemănătoare. Am colegi mult mai experimentaţi cărora le-am arătat tips & tricks învăţate la curs, iar asta a fost un plus.

În cazul meu, Software Testing-ul a fost o curiozitate care s-a transformat într-o pasiune pe care o practic în fiecare zi.

Distribuie acest articol:

Taguri: Software, Success story, Testimonial, Testing

Comentarii

Lasă un comentariu