7 tendinţe din Software Testing pe care să le urmăreşti în 2018

7 tendinţe din Software Testing pe care să le urmăreşti în 2018

Pentru cunoscători, nu e o surpriză evoluţia ultimilor ani: am fost martorii numeroaselor modificări în practicile de software testing, cum ar fi adoptarea DevOps sau aplicarea testării în AI (Artificial Intelligence) sau ML (Machine Learning).

Rezumăm aici câteva predicții ale tendințelor pentru următorii ani, să ştim cu toţii care ne sunt oportunitățile de învăţare şi avansare în industrie.

Dacă nu înveţi ceva nou în fiecare zi, înseamnă că nu testezi.

1. Creșterea Adopției DevOps
DevOps pune accent pe automatizare și integrare. Vizează reducerea timpului de la dezvoltare (Dev) la operare (Ops) şi asigură în același timp calitatea software-ului. Google Trends arată că DevOps a câștigat un interes copleșitor în ultimii cinci ani, iar probabilitatea ca tendinţa să continue este mare.

2. Scurtarea ciclurilor de livrare
La nivel global, schimbările rapide au loc şi în tehnologie, nu doar în politică. Wink, wink.
Asta presupune o dezvoltare, testare, integrare și livrare rapidă și mai frecventă. Acum, software-ul trebuie livrat și implementat zilnic, nu lunar şi nici săptămânal. Urmările se observă deja în creșterea practicilor și instrumentelor DevOps.

3. Mai mult, mai bine: Test Automation
Test Automation reprezintă acum doar 20% din activitățile de testare (sursa: Raportul Mondial de Calitate 2017-2018). Un procent dezamăgitor, având în vedere că tot ea este responsabilă pentru scurtarea timpului de livrare şi integrarea instrumentelor DevOps. Selenium, printre cele mai importante instrumente open source, facilitează integrarea cu toolchain-uri precum Jenkins, GIT și JIRA.

4. Evoluţia Mobile Test Automation
Utilizarea testării automate în proiectele mobile este încă la un nivel scăzut: există o lipsă de metode, instrumente și dispozitive corecte pentru a efectua testarea automată a aplicațiilor mobile. Deplasarea din ce în ce mai mare de pe desktop și web către aplicații mobile obligă companiile de software să folosească mai mult automatizarea testelor pentru aplicații mobile.

5. Manual Testing + Test Automation = Love
Deși testarea automată este trending now, testarea manuală încă domină Software Testing-ul. E simplu: strategiile de testare corecte sunt cele care cuprind atât ​​abordările manuale, cât și cele automatizate. Combinarea practicilor și instrumentelor de testare manuală și automată va creşte din ce în ce mai mult în următorii ani.

#TestareaManualaNuMoare, cum ar veni.

6. API Test Automation
În prezent, procesele de testare automată se utilizează cel mai mult în testarea UI. Tendința va fi o cerere tot mai mare de automatizare a proceselor API, într-un ritm mai mare decât automatizarea procesului de testare UI. Testerii independenți, echipaţi cu instrumente inteligente și ușor de utilizat, vor fi responsabili pentru testarea API, ajutând la reducerea timpului de lansare pe piață şi îmbunătățirea calității software-ului.

7. Intelligence Test Automation
AI (Artificial Intelligence) și ML (Machine Learning) s-au alăturat dezvoltării de software pentru a îmbunătăţi productivitatea echipelor de proiect și calitatea software-ului. Prin urmare, vom întalni mai multe tehnologii inteligente de automatizare a testării și generare de test case-uri şi scripturi.

Artificial intelligence is growing up fast, as there are robots whose facial expressions can elicit empathy and make your mirror neurons quiver. —Diane Ackerman

Sursa: www.sogeti.com, www.utest.com, www.forbes.com

Distribuie acest articol:

Taguri: IT, Software, Testing, cariera, dezvoltare

Comentarii

Lasă un comentariu