Vrei să vezi părerea unui absolvent al Academiei Testării?

Vrei să vezi părerea unui absolvent al Academiei Testării?

Prima sesiune a cursului ISTQB Certified Tester Advanced Level – Test Manager s-a finalizat cu succes.

 

Prima participantă care a susținut examenul în formatul test center ne-a lăsat un testimonial care, cu siguranță, va fi de mare folos pentru toți cei care se gândesc să urmeze cursul.

 

În urma discuției cu ea am extras următoarele detalii atât despre curs, cât și despre modul de lucru și formatul examenului.

 

Procedură Examinare în test center:

 

 1. Pregătirea Preliminară:
  • Candidatul citește și semnează documentele necesare susținerii examenului cu maxim 8 minute înainte de ora programată pentru examinare.
 2. Autentificarea și Deschiderea Platformei:
  • Un membru al personalului se prezintă la stația de examinare, echipată cu un calculator. Personalul se autentifică cu propriile credențiale și deschide platforma de examinare. După selectarea numelui candidatului, personalul se retrage.
 3. Inițierea Examenului:
  • Candidatul apasă butonul "Start" și parcurge ecranele preliminare, acordând atenție informațiilor afișate și urmând corect acțiunile, inclusiv apăsarea butoanelor "Next" și selectarea cu atenție a opțiunilor disponibile.
 4. Utilizarea Platformei de Examinare:
  • Platforma include un calculator și un instrument de notare, iar la începutul examenului ISTQB- Test Manager, candidatul primește o foaie plastifiată ca ciornă și un liner care se șterge cu degetul.
 5. Marcarea Întrebărilor Incerte:
  • În platforma de examinare, candidatul poate marca întrebările la care nu este sigur de răspuns, folosind un buton în colțul drept sub forma unui steguleț.
 6. Navigarea prin Întrebări:
  • Fiecare întrebare are butoane "Next" și "Prev".
 7. Revizuirea la Întrebarea 65:
  • La întrebarea 65, când candidatul apasă "Next", este redirecționat către ecranul de revizuire, unde pot fi văzute toate întrebările. Candidatul poate să ofere răspunsurile dorite și să utilizeze butonul "Review All" pentru revizii suplimentare.
 8. Finalizarea Revizuirii:
  • Pe pagina "Review All", există un buton "End Review". După apăsare, candidatul nu mai poate accesa lista întreagă de întrebări, iar răspunsurile vor fi considerate finale. Confirmarea finalizării revizuirii îl va redirecționa pe candidat către pagina finală, cu butonul "End Test".
 9. Finalizarea Examenului:
  • După finalizarea oficială a testului, candidatul iese din sală. Personalul oferă candidatului foaia cu rezultatul și semnează o hârtie care indică ora de început și ora de încheiere a examenului.

 

 

 

Conținut Examen ISTQB– Test Manager

 

 1. Întrebări cu grad mai mare de dificultate care valorează 1p sau 3p- necesită atenție la detalii și la capcane.
 2. Întrebări pe care poate o să le recunoști- nu lăsa asta să te inducă în eroare, continuă să tratezi întrebarea cu maximă atenție
 3. Întrebari cu răspunsuri incerte- aceste întrebări vor avea 2 variante similare care diferă prin exprimare așa că fi atent la micile detalii
 4. Capitolul Risk este unul abordat și trebuie bine învățat. Și întrebările care nu sunt din acest capitol se bazează pe strategia risk-based testing.
 5. În Capitolul Review se insistă mult pe tehnicile folosite, deci să te axezi mult și pe particularități.
 6. Minimul de Test Conditions: 2-3 întrebări clare despre minimul de condiții de test necesare pentru a îndeplini criteriile de ieșire stabilite.
 7. Skill Assessment Matrix:- 2-3 întrebări despre alegerea persoanei potrivite într-o matrice de evaluare a abilităților pentru training sau anumite sarcini.
 8. Cost of Quality:- O întrebare despre corectitudinea afirmatiilor referitoare la costul calității, bazate pe numărul de bug-uri și timpul de rezolvare.
 9. Referințe la Intrebări Anterioare:- Situații în care se face referire la întrebări anterioare, necesitând navigare înapoi fără a putea vedea toate întrebările
 10. Situații care menționează frecvent V-Model, RAD și XP, necesitând cunoștințe detaliate despre acestea.

 

Metoda de învățare

 

 1. Planificare Eficientă: Organizează-ți timpul în așa fel încât să poți parcurge materia în mai multe etape. Două săptămâni nu sunt suficiente pentru a învăța de la zero, așa că asigură-te că îți distribui resursele pe o perioadă mai lungă de timp.
 2. Repetiție Structurată: Parcurge materia în etape, făcându-ți un plan clar de studiu. Repetă fiecare secțiune de cel puțin două ori pentru a asigura o înțelegere solidă.
 3. Fine Tuning Continuu: După finalizarea cursului, începe procesul de "fine tuning". Revizuiți conținutul și faceți o a doua trecere prin materie, corectând și învățând din greșeli.
 4. Atenție la Detalii: În ultimele 6 zile, concentrează-te pe detalii și fii atent la chestiuni specifice. Scopul este să-ți îmbunătățești viteza de reacție și să te familiarizezi mai bine cu modul în care sunt formulate întrebările.
 5. Exersează Cu Intrebări: Oferă un accent deosebit exercițiilor practice. Cu cât practici mai multe întrebări, cu atât vei deveni mai familiarizat cu tipurile de probleme și modul în care trebuie abordate.
 6. Revizuire Cu Corectare: După exerciții, revizuiește-ți răspunsurile și corectează greșelile. Înțelege bine logica din spatele fiecărei întrebări pentru a evita greșelile similare în viitor.
 7. Condensare și Învățare Sustinută: Nu aborda studiul ca pe o sarcină pe termen lung. Condensează informația și studiază-o susținut într-un interval de aproximativ o lună. Parcurge etapele de învățare, de la nivelul inițial la niveluri de aprofundare și fine-tuning progresiv.

 

Dacă îți dorești o carieră în testare, la Academia Testării ești mereu pe mâini bune și putem da startul de care ai nevoie!

Distribuie acest articol:

Taguri: ISTQB, Test Manager, certificare, testare

Comentarii

 • Crackdeck:
  25 martie 2024
  The step-by-step approach outlined in this post makes it so much easier to grasp the complexities. Thanks for breaking it down. SigmaKey Box Keygen Crack
Lasă un comentariu