De ce sa alegi o cariera in testarea software?

De ce sa alegi o cariera in testarea software?

Industria de IT creste, in ciuda perioadei de pandemie. Astazi, deoarece capacitatea de formare a sistemului de stat nu acopera o parte semnificativa a cererii de specialisti in IT, au aparut multe companii de educatie informala care pregatesc persoane interesate sa faca o schimbare in cariera, spre zona software. 

 

Si sunt foarte multe de predat si multe specializari spre care se pot orienta studentii: cerintele pietei sunt destul de variate si acopera un spectru larg de cunostinte si competente tehnice. Pentru o reconversie de succes, este nevoie de un set de cunostinte soft, care sa le completeze pe cele tehnice si care sa fie sincronizate cu nevoile fiecarui angajator. 

 

Din toate specializarile existente in zona IT, testarea software reprezinta una dintre profesiile care permit, cel mai facil, accesul in aceasta zona. De ce? Pentru asta trebuie sa ne uitam, printr-o perspectiva realista, la asteptarile pe care le-am avea de la un junior, in diversele profesii care compun sfera IT. Vom constata ca, pentru un junior venit din zona testarii software, nivelul de competente tehnice, asociate de obicei cu un proces mai lung de invatare, nu sunt necesare, pentru a-si indeplini atributii asociate senioritatii rolului sau. 

La Academia Testarii, venim in intampinarea studentilor cu un curs deja validat in piata, atat de catre studenti, cat si de catre angajator: Initiere in Software Testing.

 

Inseamna oare asta ca profesia de testare software este o profesie neatractiva? Desigur ca nu. Profesia de testare, prin variile specializari si senioritati angrenate, reprezinta o profesie extrem de atractiva, atat din punct de vedere al cunostintelor, cat si financiar. Desi este relativ usor sa inveti cunostintele de baza, pentru a putea progresa sunt necesare cunostinte tehnice, din ce in ce mai avansate. 

La Academia Testarii, va oferim o curicula bogata de cursuri de testare software, ce acopera cele mai cautate specializari: Advanced Software Testing (testare manuala), Initiere in Test Automation (testare automatizata), Initiere in Testarea de Performanta (testare de performanta)

 

Testarea software este, de asemeni, o profesie care faciliteaza reconversia in alte profesii implicate in dezvoltarea si livrarea software, prin natura transversala a cunostintelor ce defines profesia. Astfel, in functie de orientarea avuta, un specialist in testare software poate face pasul catre: software development, devops, project management, business analysis, etc. 

Am mapat cele mai cautate profesii ce pot fi accesate prin testare software si oferim studentilor cursuri de reconversie si pentru alte profesii decat testarea software: dezvoltare (Wordpress Web Development), DevOps (Initiere in DevOps), Project management (Initiere in Software Project Management)

 

Pe langa beneficiile date de cunostintele pe care studentii le pot acumula, merita sa vorbim si despre beneficiile cele mai motivante pentru potentialii angajati: salariul si beneficiile suplimentare. Industria IT este o industrie bine platita iar testarea software beneficiaza si ea de acest lucru. Salariile de inceput pot varia intre 3000 si 4500 de lei pe luna si pot creste, in functie de specializare si senioritate la peste 10.000 lei pe luna. Din ce in ce mai multi angajatori din zona IT si nu numai incep sa ofere si multe beneficii ca pachet extins de salarizare, pentru a devein mai atractivi in ochii potentialilor angajati. Astfel, acestia pot beneficia de abonamente medicale, abonamente la sala, zile in plus de concediu, buget de educatie si multe altele. 

 

Ca si concluzie, testarea software este una din cele mai atractive profesii de invatat, deoarece ofera cea mai facila si rapida intrare in industria IT, pentru persoanele interesate de reconversie profesionala. Accesul spre alte profesii poate deveni foarte facil, odata cu cresterea in senioritatea a celor deja implicati in testarea software, lucru care merita mentionat. Va invitam sa studiati oferta noastra de cursuri Open, pentru a va maximiza sansele de reconversie profesionala cat si specializare in profesia de testare software.

Distribuie acest articol:

Taguri: Reconversie profesionala, Testare software

Comentarii

  • Florin:
    7 mai 2021
    Foarte misto! Bravo!
  • Florin:
    7 mai 2021
    Foarte misto! Bravo!
Lasă un comentariu